Dragnea audiat pentru protestul din 10 august

0

Liviu Dragnea a fost audiat aseară, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestele din 10 august.

„Eu nu am primit informări nici de la SRI, nici de la Ministerul de Interne, nici de la nimeni. Am fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile despre tentativa de lovitură de stat. Am prezentat procurorului dovezile la aceste afirmaţii”, a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului General, preşedintele PSD, care a adăugat că nu a depus niciun document în acest sens.

Întrebat pe ce se bazează când a acuzat lovitura de stat, în condiţiile în care mai mulţi oficiali din ministerul de interne şi SRI au negat că au existat informaţii pe această temă, Dragnea a răspuns: „Tot ce am avut de spus am spus în faţa procurorilor ca martor”.

Jurnaliştii l-au întrebat pe liderul PSD şi dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare în acest dosar şi a răspuns: „Nici vorbă”. „Jandarmeria a acţionat legal, în opinia mea, în condiţiile în care acolo au fost nişte violenţe destul de mari”, precizează Liviu Dragnea.

Întrebat cum îşi explică faptul că sunt 800 de plângeri împotriva forţelor de ordine, Dragnea nu a răspuns. El a afirmat că Jandarmeria a acţionat legal şi a susţinut că vinovaţi pentru violenţe sunt „cei care le-au organizat”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

Ulterior, Jandarmeria a depus o plângere la DIICOT în care invocă un articol (2/397) din Codul penal care pedepseşte drastic „schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională”. Pedepsele prevăzute de acest articol sunt cuprinse între 10 şi 20 de ani închisoare. Joi, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut demersul Jandarmeriei.

Plângerea Jandarmeriei vine la o lună de la violenţele înregistrate la protestul diasporei din 10 august şi cel mai probabil este însoţită şi de o serie de indicii descoperite de jandarmi, care au analizat în această perioadă imaginile surprinse şi datele obţinute în legătură cu manifestaţia din Piaţa Victoriei.

+0 -0
se încarcă...