joi, aprilie 18, 2024
AcasăNaționalDragnea audiat pentru protestul din 10 august

Dragnea audiat pentru protestul din 10 august

Liviu Dragnea a fost audiat aseară, la Parchetul General, în calitate de martor, în dosarul violenţelor de la protestele din 10 august.

„Eu nu am primit informări nici de la SRI, nici de la Ministerul de Interne, nici de la nimeni. Am fost citat ca martor în legătură cu afirmaţiile despre tentativa de lovitură de stat. Am prezentat procurorului dovezile la aceste afirmaţii”, a declarat, la ieşirea din sediul Parchetului General, preşedintele PSD, care a adăugat că nu a depus niciun document în acest sens.

Întrebat pe ce se bazează când a acuzat lovitura de stat, în condiţiile în care mai mulţi oficiali din ministerul de interne şi SRI au negat că au existat informaţii pe această temă, Dragnea a răspuns: „Tot ce am avut de spus am spus în faţa procurorilor ca martor”.

Jurnaliştii l-au întrebat pe liderul PSD şi dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare în acest dosar şi a răspuns: „Nici vorbă”. „Jandarmeria a acţionat legal, în opinia mea, în condiţiile în care acolo au fost nişte violenţe destul de mari”, precizează Liviu Dragnea.

Întrebat cum îşi explică faptul că sunt 800 de plângeri împotriva forţelor de ordine, Dragnea nu a răspuns. El a afirmat că Jandarmeria a acţionat legal şi a susţinut că vinovaţi pentru violenţe sunt „cei care le-au organizat”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente „ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”. Dragnea a mai spus că este convins că săptămâna viitoare vor ieşi la iveală dovezile că protestul a fost o tentativă de lovitură de stat şi a fost finanţat din plan extern.

Ulterior, Jandarmeria a depus o plângere la DIICOT în care invocă un articol (2/397) din Codul penal care pedepseşte drastic „schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională”. Pedepsele prevăzute de acest articol sunt cuprinse între 10 şi 20 de ani închisoare. Joi, şi ministrul de Interne, Carmen Dan, a susţinut demersul Jandarmeriei.

Plângerea Jandarmeriei vine la o lună de la violenţele înregistrate la protestul diasporei din 10 august şi cel mai probabil este însoţită şi de o serie de indicii descoperite de jandarmi, care au analizat în această perioadă imaginile surprinse şi datele obţinute în legătură cu manifestaţia din Piaţa Victoriei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...