marți, octombrie 3, 2023
AcasăNaționalDebandadă produsă de jandarmi pe litoral

Debandadă produsă de jandarmi pe litoral

După acţiunea în forţă de la protestul de pe 10 septembrie, jandarmii au avut parte şi de un eveniment sportiv destinat lor, poliţiştilor şi angajaţilor din Administraţia Penitenciarelor, organizat pe litoralul Mării Negre. Acţiunea lor a blocat accesul în hotel unor turişti care îşi plătiseră cazările încă de anul trecut şi s-au înregistrat chiar şi distrugeri într-unul dintre stabilimentele ocupate de angajaţii din Ministerul de Interne, potrivit unei investigaţii a echipei lui Cătălin Tolontan.

Hotelurile California şi Delta din Jupiter au fost locurile unde au fost cazaţi cei 1.200 de participanţi la Cupa Jandarmeriei la fotbal pe plajă (1.000 de jandarmi şi poliţişti, plus 200 de copii), competiţia de profil cu cea mai numeroasă participare de până acum. Totul s-a petrecut în perioada 5-9 septembrie 2018 şi a descoperit şi cazuri ale unor turişti care au fost daţi afară din hotel în momentul în care au venit să se cazeze, chiar dacă aveau sejururile plătite cu luni bune înainte.

„Pe 29 decembrie 2017 am achiziţionat prin agenţia Litoralulromânesc.ro un sejur de nouă nopţi cu demipensiune la Hotel California în valoare de 2.500 lei pentru doi adulţi şi un copil. Am fost preluaţi de o doamnă de la Hotelul Delta, care nu s-a prezentat, explicându-ne că din cauza cazării unui grup mare de turişti am fost mutaţi la Hotel Iris, care nu s-a dovedit a fi de aceeaşi categorie. Având doi copii, am dorit să stăm la Hotel California pentru că este aproape de plajă şi are piscină. În schimb, Hotelul Iris nu are piscină şi este departe de plajă şi ne-a fost repartizată o cameră la etajul al doilea, fără balcon şi extrem de mică, mai ales că aveam un pat suplimentar solicitat”, a povestit o turistă potrivit tolo.ro.

Lucrurile nu s-au oprit aici. După meciuri, angajaţii Ministerului de Interne au petrecut pe cinste, au făcut focuri de tabără şi artificii pe plajă, iar conducerea Hotelului California a afirmat, potrivit sursei citate, că acţiunea s-a lăsat şi cu pagube şi geamuri sparte pentru stabilimentul lor, iar măsura de a refuza să îi cazeze pe oamenii care aveau sejururile plătite a fost o măsură de siguranţă în favoarea turiştilor.

Pentru jandarmi, un sejur de patru nopţi şi trei mese pe zi a costat 725 de lei de persoană, iar Guvernul le-a oferit vouchere de 1.450 de lei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
14.3 ° C
14.6 °
11.6 °
59 %
1.3kmh
5 %
lun
14 °
mar
24 °
mie
23 °
joi
22 °
vin
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Deci, se lucrează. Sau oricum, sunt niște utilaje acolo.

EDITORIAL

Ne împotmolim mereu, deși – potrivit statisticilor europene – țara merge înainte, adică avansează economic pe cele mai importante paliere, respectiv industrial și comercial,...

EPIGRAMA ZILEI

Am o dilemă mare Și nu ştiu ce să  fac : E vremea schimbătoare, Cum oare  mă ... dezbrac?     -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Extraordinara Sydney Sweeney (din Euforia) e o mare descoperire în acest rol! Filmul va rula în avanpremieră la Happy Cinema din 4 octombrie.

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...