Posibilă bombă artizanală detonată în apropierea unei gări din Timişoara

0
Angajati ai Politiei Romane efectueaza marti, 30 mai 2017, un exercitiu demonstrativ in Gara de Nord din Capitala si in perimetrul exterior al acesteia.Tema acestui exercitiu este modul in care politistii intervin in cazul unui apel prin care se transmite o amenintare cu dispozitive explozive improvizate. Pe timpul desfasurarii acestei activitati, circulatia rutiera va fi restrictionata pe B-dul. Dinicu Golescu, Piata Garii de Nord si Calea Grivitei. ALEXANDRU DORE / MEDIAFAX FOTO

Un colet suspect care conţinea elemente ce puteau constitui o bombă artizanală a fost detonat în noaptea de duminică spre luni. Coletul suspect a fost descoperit vizavi de Gara de Nord din Timişoara, alerta fiind dată de către un taxiemtrist care a parcat în zonă.

Imediat ce poliţistul a anunţat posibila bombă, în zonă s-au deplasat mai mulţi poliţişti, iar traficul a fost închis.

Pirotehniştii au reuşit să detoneze coletul suspect pe care l-au aruncat în aer cu un detonator de la distanţă.

Dispozitivul era format dintr-o baterie, un ceas mecanic, o antenă şi mai multe fire care puteau constitui o bombă artizanală.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, în urma analizelor efectuate în laborator, s-a ajuns la concluzia că în coletul suspect detonat în zona Gării de Nord din Timişoara, în noaptea de duminică spre luni, nu era încărcătură explozivă.

Dosarul a fost preluat de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, care continuă cercetările.

Deja ai votat!
se încarcă...