Liviu Dragnea vrea remaniere

Se pregăteşte o serioasă remaniere guvernamentală. Acesta este planul lui Liviu Dragnea, după ce a câştigat detaşat bătălia din interiorul PSD. Acum o treime dintre miniştri au posturile în pericol.

Primul pe lista de posibili remaniaţi este vicepremierul Paul Stănescu, care de altfel este şi unul dintre iniţiatorii mişcării disidente din formaţiunea de guvernare.

George Ivaşcu, ministrul Culturii, susţinut în Guvern de Gabriela Firea, ar putea să rămână şi el fără funcţie.

Pe lista neagră apar şi ministrul Transporturilor, Lucian Șova, căruia preşedintele PSD îi reproşează că şantierele autostrăzilor avansează cu frâna de mână trasă, plus ministrul Sportului, Ioana Bran, şi cel de la Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Titularul de la Educaţie, Valentin Popa, are postul ameninţat de UDMR: a dat un ordin de ministru ce obligă elevii maghiari să înveţe cu profesori de limba română. „Am cerut anularea acestui articol prin Ordonanţă de Urgenţă. Până când nu se rezolvă nu există alt subiect. Ministerul şi Guvernul nu e pe persoană fizică”, a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Ministrul de Externe şi cel de la Justiţie sunt sprijiniţi de ALDE, dar criticaţi de multe voci din PSD. Partenerii de guvernare i-au transmis deja un mesaj limpede lui Liviu Dragnea: să îi lase în pace pe Teodor Meleşcanu şi pe Tudorel Toader. „Din analiza pe care am făcut-o noi miniştrilor noştri nu se impune nicio remaniere”, a declarat europarlamentar ALDE Renate Weber.

 

Deja ai votat!