joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalPrimele temperaturi sub zero grade înregistrate în această toamnă

Primele temperaturi sub zero grade înregistrate în această toamnă

S-au înregistrat primele temperaturi sub zero grade din această toamnă, pe Vârful Omu din Munţii Bucegi fiind minus 8 grade Celsius. La Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, iar pe Vârful Ţarcu minus 6 grade Celsius.

Marţi dimineaţa, termometrele arătau minus 6 grade Celsius pe Vârful Ţarcu şi minus 1 grad Celsius în Munţii Semenic şi Vârful Cunţu, din judeţul Caraş-Severin.

De altfel, potrivit meteorologului de serviciu din cadrul Staţiei Meteo Ţarcu, de luni seara a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară aproximativ un centimetru pe vârful Ţarcu.

Potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu, a Bâlea Lac sunt minus 5,3 grade, în timp ce la Păltiniş sunt minus 0,9 grade.

Temperaturi negative s-au înregistrat şi în Ceahlău şi în toată zona montană înaltă a judeţului Neamţ.

Potrivit Salvamont Neamţ, însă de luni seara staţia meteo automată care funcţionează în Baza Salvamont Dochia a înregistrat primele temperaturi negative ale sezonului de toamnă-iarnă. În jurul orei 23, temperatura a coborât în jurul valorii de minus 1 grad, iar marţi dimineaţă a ajuns la minus 4.

Prima ninsoare a căzut, luni, la altitudini de peste 2.000 de metri, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, în judeţul Sibiu, însă potrivit Serviciului Regional de Prognoză a Vremii Sibiu ninsoarea a încetat, iar acum este ceaţă.

Pe Vârful Omu din Munţii Bucegi erau, marţi dimineaţă, minus 8 grade Celsius.

Până miercuri la ora 8.00 este în vigoare o atenţionare meteo de răcire accentuată a vremii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţa că vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 50…60 km/h şi temporar va ploua la început în vest, în centru şi în nord, apoi local şi în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitaţii mixte.

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marţi (25 septembrie) se va resimţi în toată ţara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului, anunţa ANM.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.5 ° C
21.1 °
15.6 °
53 %
1.3kmh
90 %
joi
21 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...