Tensiuni între partenerii de guvernare

0

După conflictul intern din PSD, se anunţă probleme şi în coaliţia pe guvernare pe care social-democraţii o au cu ALDE. Liderii Alianţei Liberalilor îi transmit răspicat lui Liviu Dragnea că nu sunt de acord ca remanierea să îi vizeze şi pe miniştrii lor, adică pe Tudorel Toader şi Teodor Meleşcanu. Mai mult, ALDE s-ar împotrivi unei ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, i-a transmis un mesaj clar lui Liviu Dragnea, privind schimbările anunţate în Cabinetului Dăncilă. „Meleşcanu şi Toader ameliorează nivelul de ansamblu al Guvernului. Dacă vrei să îmbunătăţeşti imaginea Guvernului, în niciun caz nu poţi începe remanierea cu cei doi”, a scris Varujan Vosganian pe Facebook.

Cu doar o zi în urmă, Liviu Dragnea a răspuns evaziv unei întrebări legate de menţinerea lui Tudorel Toader la Ministerul Justiţiei. „Portofoliul justiţiei este în cadrul portofoliilor pentru care PSD şi-a asumat responsabilitatea, dar aşa cum a fost în trecut şi o să fie şi în viitor, PSD poate susţine în anumite posturi oameni care nu sunt afiliaţi politic. Neapartenenţa la PSD nu e o piedică pentru domnul Toader, ci doar acţiunea şi activitatea, aşa cum e şi în cazul altor miniştri. Aşa cum postul de preşedinte al Senatului ar reveni PSD, a fost decizia noastră să-l susţinem pe domnul Tăriceanu”, a spus Liviu Dragnea.

Luarea de poziţie fermă a vicepreşedintelui ALDE vine în contextul în care au apărut zvonuri că Tudorel Toader şi Teodor Meleşcanu ar fi pe lista remaniabililor.

Potrivit informaţiilor Digi24, liderii ALDE nu vor fi niciodată de acord cu înlocuirea celor doi miniştri. În plus, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu nu susţine nici emiterea unei ordonanţe de urgenţă privind amnistia şi graţierea.

 

Deja ai votat!
se încarcă...