Bebeluş incinerat la câteva ore după naştere

0

Conducerea Spitalului Municipal Câmpina, judeţul Prahova, şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina fac anchete în cazul unui bebeluş născut prematur, care a fost incinerat la câteva ore după naştere, existând suspiciuni că acesta nu s-a născut mort, cum i s-ar fi spus mamei.

Managerul Spitalului Câmpina, Călin Tiu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că a luat decizia să anunţe organele de anchetă şi să facă verificări interne după ce s-au ridicat mai multe semne de întrebare în cazul unui bebeluş născut prematur de o tânără de 20 de ani, căreia i s-a spus că a născut un copil mort.

„Am avut o suspiciune de procedură medicală defectuoasă şi am sesizat Parchetul. Şi noi facem o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat”, a declarat Tiu.

Surse medicale au precizat că tânăra, în vârstă de 20 de ani, din Brebu, a fost internată în timpul zilei şi a născut în timpul nopţii, prematur, pe cale naturală, în cursul săptămânii trecute, un copilul care cântărea 500 de grame. Medicul i-ar fi spus tinerei că nou-născutul este mort, iar la câteva ore bebeluşul a fost incinerat, după ce mama şi-a dat acordul.

Anchetele desfăşurate urmează să stabilească dacă bebeluşul s-a născut viu şi a murit după naştere sau dacă s-a născut mort. Primele rezultate ale verificărilor arată, totuşi, că bebeluşul era mort în momentul incinerării.

Procedurile legale arată că directorul spitalului şi conducerea secţiei ar fi trebuit să-şi dea şi ei acordul pentru incinerare, lucru care nu s-a întâmplat.

Medicul care s-a ocupat de tânără a declarat, în faţa conducerii spitalului, că nu a greşit, spun sursele medicale.

+0 -0
se încarcă...