Corina Creţu cere să nu se mai dea vina pe UE

0

Comisarul european Corina Creţu susţine că are conştiinţa împăcată în legătură cu lucrurile bune pe care le-a făcut, dar afirmă că autorităţile europene nu se pot substitui celor naţionale şi locale. „Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept”, a scris Corina Creţi, ieri, pe Facebook. „Am conştiinţa împăcată în legătură cu lucrurile bune pe care le-am făcut: încheierea programelor pentru perioada 2007-2014 în toate statele membre, încheierea Acordurilor de Parteneriat şi a Programelor Operaţionale pentru perioada 2014-2020, dar mai ales negocierea Bugetului european pentru politică regională, 2021-2027, când pentru prima dată în istoria Uniunii Europene suma cea mai mare, 373 miliarde de euro, vor fi alocaţi către politică de coeziune, iar din această suma 80% vor fi investiţi în regiunile mai puţin dezvoltate din Europa”, a scris Corina Creţu.

Aceasta a explicat că a lansat Grupul pentru simplificarea procedurilor de accesarea fondurilor europene, dar şi că un alt grup de experţi lucrează pentru strategii adaptate la nevoile cetăţenilor din regiunile rămase în urmă. „Lucrăm pentru a adapta regiunile carbonifere la cerinţele secolului XXI. Mă doare să văd că unele neîmpliniri ale statelor membre sunt puse pe seama Bruxelles-ului, a Comisiei Europene. Este absolut nedrept. Nu ne putem substitui autorităţilor naţionale şi locale”, a mai scris comisarul european.

Aceasta a afirmat că şi-a dori o implementare accelerată a unor proiecte „de calitate”. „Singurul meu obiectiv este de a vedea că regiunile se dezvoltă, viaţa oamenilor se îmbunătăţeşte considerabil graţie solidarităţii europene şi a fondurilor pe care le gestionez”, a mai scris Creţu.

Pe 8 octombrie, comisarul european Corina Creţu a declarat, vizibil iritată, că nu mai acceptă „insulte” din partea Guvernului român faţă de munca pe care o face, subliniind că la Comisia Europeană se fac „eforturi supraomeneşti” pentru a evita dezangajările de fonduri pentru România, însă fără proiecte nu se poate finanţa.

+0 -0
se încarcă...