Incendiu la Mănăstirea Siliştea Gumeşti. Un bărbat a murit

Un bărbat a murit, sâmbătă dimineaţa, în urma unui incendiu care a izbucnit la un atelier de tâmplărie din apropierea Mănăstirii Sfântul Pantelimon, din Siliştea Gumeşti, judeţul Teleorman. Pompierii spun că acesta era un îngrijitor al mănăstirii.

Pompierii din Teleorman au lucrat mai bine de cinci ore pentru a stinge incendiul izbucnit în curtea Mănăstirii Sfântul Pantelimon din localitatea Siliştea Gumeşti, care are în apropiere un atelier de tâmplărie.

Un bărbat despre care pompierii spun că este, cel mai probabil, îngrijitor al mănăstirii, a fost găsit carbonizat.

Potrivit ISU Teleorman, incendiul s-a declanşat din cauza unui scurtcircuit la instalaţia electrică a unui aparat de prelucrare a lemnului şi a cuprins întreaga suprafaţă a atelierului de tâmplărie, de aproximativ 500 de metri pătraţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, că la operaţiunea de salvare au participat pompieri din mai multe localităţi ale judeţului, incendiul find extrem de puternic.

„A fost un incendiu la un atelier de tâmplărie din curtea mănăstirii, la un atelier destul de mare, de 500 de metri pătraţi, care în interior avea şi două sau trei camere de locuit. Acolo stăteau trei persoane. Două s-au autoevacuat, una a fost prinsă în interior. Când au ajuns pompierii, au găsit-o carbonizată. E vorba de un bărbat de 59 de ani, un îngrijitor al mănăstirii”, a spus Dragomir.

Incediul a distrus acoperişul pe aproximativ 500 de metri pătraţi şi toată hala, în care se aflau aproximativ 8 tone de lemn, precum şi două autoturisme vechi parcate în apropiere.

Valoarea pagubelor a fost estimată la aproximativ 100.000 lei.

Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Siliştea Gumeşti este considerat un loc în care se întâmplă minuni. Fostă unitate militară, transformată în mânăstire, lăcaşul de cult a devenit celebru, după ce, în anul 2014, icoanele ar fi plâns cu mir. De atunci, locul este vizitat anual de mii de credincioşi din toată ţara.

Deja ai votat!