Noul ministru al Cercetării nu crede că omul se trage din maimuţă

0

Nicolae Hurduc, propunerea PSD pentru Ministerul Cercetării şi Inovării, afirma, în urmă cu o lună, că nu este un adept al teoriei evoluţioniste şi că nu crede că omul se trage din maimuţă. În schimb, Nicolae Hurduc, profesor universitar, spune că preferă „o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am venit din viitor”. „Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, a declarat Nicolae Hurduc într-un interviu pentru „Ziarul de Iaşi”.

„Există evoluţie, desigur, există capacitate de adaptare, dar eu nu cred că omul a apărut prin modificarea anumitor specii. Iar mai mult decât atât, eu nu văd un conflict între religie şi ştiinţă. Pentru că, de fapt, religia reprezintă un ansamblu de reguli, de comportamente până la urma urmelor, care sunt prezente în toate religiile în forme uşor diferite, dar esenţa lor nu diferă foarte mult, iar dacă respectăm acest set de reguli nu avem nimic de pierdut. Eu nu văd un conflict real. Întotdeauna va rămâne o zonă de mister, iar omul trebuie să fie capabil să vadă limitele sale. Trebuie să înţelegem faptul că nu vom putea pricepe anumite lucruri pentru care nu suntem programaţi, întorcându-ne la programare”, declara el luna trecută.

Profesorul universitar Nicolae Hurduc a fost propus ministru al Cercetării, a anunţat ieri premierul Viorica Dăncilă. Postul a rămas vacant după ce ministrul Cercetării, Nicolae Burnete, şi-a anunţat demisia, în 31 august.

Ulterior, postul a fost deţinut ca interimar de către vicepremierul Viorel Ştefan, începând din data de 12 septembrie, interimatul expirând în 45 de zile.

+0 -0
se încarcă...