Presiuni asupra judecătorilor din Constanţa

Preşedintele Tribunalului Constanţa, Teodor-Viorel Gheorghe, le cere judecătorilor de la Judecătoria Constanţa să nu semneze solicitarea Forumului judecătorilor din România adresată ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a abandona procedura de revocare a procurorului general al României Augustin Lazăr. Solicitarea preşedintelui Tribunalului Constanţa a fost făcută printr-o adresă transmisă ieri către magistraţi.

În adresă, Teodor-Viorel Gheorghe le reaminteşte judecătorilor că trebuie să respecte noile prevederi din legile Justiţiei modificate de PSD-ALDE care obligă magistraţii la rezervă. „«Omul bun trebuie să se supună legilor rele ca să nu permită omului rău să violeze legile bune», spuneau înţelepţii antici. Socrate a preferat să moară decât să încalce acest principiu”, îi povăţuieşte judecătorul Viorel Gheorghe pe mai tinerii lui colegi de la Judecătoria Constanţa.

Peste 1.000 de judecători şi procurori susţin, în mod individual, solicitarea transmisă săptămâna trecută de Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a renunţa la procedura de revocare a procurorului general Augustin Lazăr. Magistraţii care au semnat petiţia de susţinere lucrează la parchete, judecătorii şi tribunale din toată ţara.

Deja ai votat!