Procurorul Cristian Aurel Lazăr confirmă că el a clasat dosarul lui Iohannis

Procurorul Cristian Aurel Lazăr – confundat de ministrul Justiţiei cu procurorul general Augustin Lazăr – a confirmat ieri că el e cel care a semnat clasarea dosarului în care apărea numele lui Klaus Iohannis. Acesta susţine că a clasat acel dosar pentru că nu au fost găsite niciun fel de probe care să susţină acel denunţ. Este vorba despre dosarul în care actualul preşedinte, în calitate de primar, a fost acuzat că a restituit un cămin de bătrâni către Forumul Democrat German din România. Dosarul a fost închis în septembrie 2014, înainte de alegerile prezidenţiale. Magistratul precizează că soluţia pe care a comunicat-o putea fi contestată, atât pe calea controlului ierarhic, cât şi în instanţă, dar nu s-a întâmplat acest lucru, ca urmare, ea a rămas definitivă.

Procurorul Cristian Aurel Lazăr subliniază în răspunsul oferit Digi24 că nu a fost o soluţie dată „de pe scaun”, ci în urma unor audieri efective. Chiar actualul preşedinte, pe atunci primar al Sibiului, Klaus Iohannis, a fost audiat de două ori în legătură cu aspectele reflectate de acele denunţuri care au stat la baza întocmirii acelui dosar.

Discuţia despre acest dosar a pornit după ce ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că în dosarul de candidatură de la Ministerul Justiţiei al lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general al României a fost identificată o soluţie care îl viza pe actualul preşedinte al României, Klaus Iohnannis.

Au venit precizări de la Parchetul General şi de la procurorul general Augustin Lazăr ca, dintr-o eroare de grefă, acea ordonanţă de clasare a fost depusă la Ministerul Justiţiei în dosarul de candidatură, împreună cu alte 11 lucrări. Nu au ajuns însă decât acele acte care au fost făcute şi semnate de actualul şef al Ministerul Public.

Augustin Lazăr îl suspectează pe Tudorel Toader că a inventat nereguli în dosarul său, ca să poată declanşa procedura de revocare. De cealaltă parte, Tudorel Toader spune că dacă el era ministru în 2016, nu ar fi primit dosarul pe care l-a depus Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general.

Deja ai votat!