Explozie la fabrica de armament din Cugir

0

O explozie urmată de un incendiu, cu degajări mari de fum, s-a produs, ieri, la Uzina Mecanică din Cugir, judeţul Alba, unitate de stat care produce armament. În urma deflagraţiei, o persoană de 51 de ani a fost găsită carbonizată. Explozia a avut loc într-un tunel de încercare din perimetrul fabricii de armament, fiind urmată de un incendiu cu degajare mare de fum, potrivit ISU Alba. Mai multe echipaje au intervenit şi au limitat extinderea flăcărilor, iar echipa de căutare şi salvare persoane a ISU a găsit o femeie carbonizată.

Femeia, care lucra de trei decenii în fabrică, ieşise iniţial din tunelul de testare a muniţiei, unde a avut loc explozia, dar s-ar fi întors după telefon, moment în care a fost surprinsă de un incendiu. „Din câte am înţeles, femeia s-ar fi întors după telefon. Acest lucru i-a fost fatal şi a fost surprinsă de către incendiu”, a declarat prefectul de Alba, Dănuţ Emil Hălălai, care s-a deplasat la faţa locului.

Cauzele producerii exploziei nu sunt cunoscute, deocamdată.

Uzina Mecanică Cugir este companie de stat producătoare de armament, fiind sub autoritatea Ministerului Economiei. Fabrica produce pentru piaţa civilă, americană îndeosebi, arme semiautomate, destinate vânătorii şi tirului sportiv. Pe segmentul militar, se produc AKM-uri, care fac obiectul contractelor externe.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

+0 -0
se încarcă...