Iohannis nu se teme de suspendare

0
Klaus Iohannis a acuzat PSD că a mărit aparatul birocratic al statului, dar nu are reacție acum, când PNL face același lucru

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat ieri că nu îi este teamă de o eventuală suspendare din funcţie, punctând că nicio acţiune a sa nu s-a situat în afara cadrului constituţional. „Asta cu suspendarea între timp devine aşa un loc comun. Nu mi-a fost şi nu-mi este teamă de aşa ceva şi nici de Curtea Constituţională. Absolut toate acţiunile mele se încadrează perfect în cadrul constituţional. Că nu le convine, asta este posibil, dar nicio acţiune a mea nu s-a situat în afara cadrului constituţional legal cum vrea unul sau altul să interpreteze aceste lucruri”, a spus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al partidului, că un refuz al şefului statului în ceea ce priveşte numirea Liei Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ar fi o „încălcare flagrantă” a Constituţiei şi a deciziei CCR. „Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice. Dincolo de Constituţie, dincolo de lege. Deci, orice e posibil. Dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi a deciziei Curţii Constituţionale… În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dar, dacă se va întâmpla asta, o să ne sfătuim”, a spus el.

Întrebat dacă PSD are şi un plan B în cazul unui astfel de refuz, Dragnea a replicat că „în situaţia din România tot timpul avem cel puţin încă două planuri”.

Deja ai votat!
se încarcă...