Tăriceanu promite implementarea recomandărilor Comisiei de la Veneţia

0

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a scris ieri pe Facebook că a convenit cu preşedintele Senatului şi liderul ALDE România, Călin Popescu-Tăriceanu, că singura modalitate de a garanta statul de drept în România este „implementarea totală şi necondiţionată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia”. „Ieri (n.r. – miercuri), am avut o întâlnire cu domnul Tăriceanu în Bucureşti. Am convenit că singura cale pentru garantarea statului de drept în România este implementarea completă şi necondiţionată a tuturor recomandărilor Comisiei de la Veneţia. Aceasta înseamnă că toate cele trei părţi aflate în discuţie – reforma sistemului judiciar, a Codului penal şi a Codului de procedură penală – trebuie să fie pe deplin în linie cu toate recomandările Comisiei de la Veneţia şi că, prin urmare, după adaptarea şi aprobarea în Guvernul României şi în Parlament, o a doua consultare a Comisiei de la Veneţia este necesară”, scrie Guy Verhofstadt.

De asemenea, politicianul european precizează pentru ALDE UE, „este indispensabilă” unda verde finală a Comisiei de la Veneţia.

Tăriceanu a precizat că i-a comunicat lui Guy Verhofstadt că România rămâne ataşată valorilor europene şi că nu există o dispută internă pe statul de drept, ci una între Putere şi Opoziţie. Tăriceanu a făcut aceste precizări în contextul în care a discutat cu Verhofstadt „chestiuni de preocupare la nivelul Parlamentului European, care a adoptat recent rezoluţia pe statul de drept”.

+0 -0
se încarcă...