vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalGer prognozat la mijlocul săptămânii

Ger prognozat la mijlocul săptămânii

 Săptămâna va începe cu înnorări accentuate în toată ţara, anunţă meteorologii. Totuşi, ploile vor fi mai insistente în vest, centru şi nord, unde cantităţile de apă acumulate vor putea depăşi 15 l/mp. În nordul Moldovei, inclusiv în judeţul Botoşani, se va menţine riscul de formare a poleiului, iar după lăsarea întunericului se vor amesteca şi câţiva fulgi de zăpadă. Maximele se vor încadra între 0°C în nord-estul extrem şi 14°C în sudul Banatului şi pe litoral.

Ultimele zile ale lunii noiembrie vor aduce un nou episod de iarnă. Temperaturile vor scădea treptat în toate regiunile, aşa că la mijlocul săptămânii vor fi cuprinse între – 8°C şi cel mult 4°C în vestul teritoriului. Ninsorile şi lapoviţa vor fi prezente astăzi doar nord, nord-est şi la munte, dar până miercuri seara vor cuprinde cea mai mare parte a ţării. Totodată, vântul îşi va face simţită prezenţa în est, sud-est şi pe creste. Joi, aria precipitaţiilor se va restrânge semnificativ, iar orele nopţii vor veni cu ger în zonele nordice, nord-estice şi centrale.

Atmosfera mohorâtă va persista în Capitală şi vor fi posibile câteva reprize de ploaie slabă. Valorile termice vor reuşi să urce doar până la 6°C, iar presiunea aerului se va situa la un nivel mai mic decât cel confortabil.

 

Început de săptămână cu vreme caldă, la Botoşani

 

La Botoşani, în primele două zile vremea va fi mai caldă, urmând a se înregistra maxime de 1°C. Dacă în această noapte se pot înregistra minime de până la -1°C, de marţi noapte, vremea intră într-un proces accentuat de răcire.

Miercuri, temperaturile vor atinge cu greu maxime de -4°C în timp ce minimele prognozate vor trece de pragul de ger şi fi vor tinde spre – 12°C.

Joi, vineri şi sâmbătă vremea va fi foarte rece, chiar geroase cu valori cuprinse între -6°C şi -16°C.

Duminică, după Ziua Naţională a României, vremea va intra într-un proces uşor de încălzire cu valori ce vor oscila între -5°C şi -11°C.

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...