Guvernul se pregăteşte să-l reclame pe Iohannis la CCR

0
Guvernul se pregăteşte să-l reclame pe Iohannis la CCR

Liviu Dragnea a anunţat într-o conferinţă de presă că, dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza să-i elibereze din funcţie pe cei doi miniştri demisionari, Paul Stănescu şi Lucian Şova, şi să numească înlocuitorii, atunci va fi sesizată Curtea Constituţională a României (CCR) cu privire la acest posibil conflict. „I s-a solicitat domnului Tudorel Toader ca până la sfârşitul săptămânii să întocmească un draft pentru o posibilă sesizare la CCR cu privire la un conflict juridic. În cazul în care şi după 1 Decembrie preşedintele va refuza să îşi îndeplinească atributele constituţionale şi să ia act de solicitările premierului, în funcţie de ce va face Klaus Iohannis, luni în coaliţie vom hotărî calea de urmat. Nu putem sta la nesfârşit cu un guvern în care preşedintele vrea să se implice fără competenţă”, a spus liderul PSD.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a refuzat propunerile PSD de numire a Liei Olguţa Vasilescu ca ministru al Transporturilor şi pe Ilau Laufer la portofoliul Dezvoltării. Ulterior, au fost propuşi Mircea Drăghici la Transporturi şi Lia Olguşa Vasilescu la Dezvoltare.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat săptămâna trecută că până după 1 decembrie nu va mai exista nicio schimbare de miniştri. „N-o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt miniştri în aceste guverne în nici doi ani. Aşa nu se poate guverna. E imposibil să schimbi miniştri toată ziua – bună ziua, de asta se ocupă PSD. Cum să ne imaginăm că poate să funcţioneze un guvern cu două remanieri într-o săptămână? În acest fel nu se poate continua. Această remaniere după remaniere va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi zilei de 1 Decembrie. Până atunci pot să vă spun că nu se va întâmpla nimic”, a spus preşedintele.

 

+0 -0

se încarcă...