Românii vor schimbarea Guvernului Dăncilă

0

Aproximativ 70% dintre români îşi doresc schimbarea Guvernului Dăncilă, dezvăluie un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS) la cererea Fundaţiei Mişcarea Populară.

Potrivit sondajului citat de Adevărul, aproape 70% dintre români nu au încredere deloc în liderul PSD, Liviu Dragnea. Un procentaj asemănător este valabil şi în cazul premierului Viorica Dăncilă – 68%. De asemenea, 45% dintre cetăţeni nu au încredere deloc în liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis stă puţin mai bine la capitolul încredere, procentajul în cazul său fiind astfel: 12% au foarte multă încredere, 28% multă încredere, 36% puţină, iar 24% nu au încredere deloc.

În ce priveşte Guvernul Dăncilă, 69% dintre respondenţi au răspuns că acesta ar trebui schimbat, 21% că ar trebui menţinut mai departe, iar 10% au optat să răspundă „nu ştiu”.

La sondaj au participat 1.087 de persoane, cu vârsta peste 18 ani, cu domiciliul în 128 de localităţi urbane şi rurale selectate din toate judeţele ţării.

Sondajele de opinie au fost realizate la domiciliul respondenţilor, care au fost aleşi prin pas statistic, din trei în trei apartamente sau case, mai notează sursa citată.

Sondajul a fost făcut în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie 2018.

+0 -0
se încarcă...