Ludovic Orban, propunerea PNL pentru postul de premier

0
Ludovic Orban, propunerea PNL pentru postul de premier

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat ieri, la Alba Iulia, că negocierile cu UDMR continuă şi a făcut un apel la adresa parlamentarilor maghiari, prin care le-a cerut să voteze în conformitate cu voinţa celor care i-au trimis în Parlament. Orban a confirmat totodată că propunerea de premier a PNL este chiar el. „Decizia Partidului Naţional Liberal este foarte clară, a fost luată în Consiliul Naţional, candidatul la funcţia de premier este preşedintele partidului”, a declarat Ludovic Orban.
În context, Orban a vorbit şi despre un buget alternativă realizat de PNL pentru 2019 care ar cuprinde, printre altele, acordarea a 6% din PIB către investiţii, în condiţiile în care Guvernul României nu a înaintat proiectul de buget de stat, la o lună de la expirarea termenului legal. „Este o încălcare gravă a legii săvârşită de guvernul Dragnea – Dăncilă – Tăriceanu, că nu poţi să zici că avem un guvern, avem o colecţie de slugi care execute ordinele unor lideri politici, care nu deţin puterea informală”, a declarat Orban.
Legat de negocierile cu UDMR, acesta a spus că liberalii sunt în continuare în discuţii cu liderii maghiarilor, dar s-a ferit să evalueze direct şansele aceste moţiuni, spunând la un moment dat că „încercarea moarte n-are”.

+0 -0

se încarcă...