spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalPSD pregăteşte amnistia şi graţierea

PSD pregăteşte amnistia şi graţierea

Consiliul Naţional (CN) al PSD s-a reunit ieri, la Palatul Parlamentului, pentru a fi validat preşedintele CN şi să fie aleşi şefii departamentelor de specialitate ale social-democraţilor. După ce Mihai Fifor a fost validat preşedintele CN, au urmat discursuri ale liderilor PSD.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, invitat special la reuniune, a vorbit despre „abuzuri în justiţie”, „statul paralel” şi a cerut un „moment zero” în justiţie.

Apoi, a urmat preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, care i-a cerut premierului Dăncilă să dea Ordonanţă de amnistie şi graţiere. „Doamnă premier, domnule ministru al Justiţiei, m-am născut în România. Dincolo de ce spun cei răi şi cei minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD şi Parlamentul ţării, organul suprem, legislativ al poporului, trebuie să ducă la capăt reforma justiţiei… Eu, ca cetăţean al acestei ţări, ă încurajez să facem dreptate, anume să folosiţi prevederea constituţională şi să daţi ceea ce este normal – amnistia şi graţierea în România anului 100”, a spus Marian Oprişan.

În final, Liviu Dragnea a ţinut un discurs de peste o oră, în care a abordat şi el tema amnistiei şi graţierii. Şeful PSD a susţinut că dacă nu se găseşte o altă cale pentru a „repara nedreptăţile din justiţie”, atunci trebuie dată Ordonanţa de Urgenţă de către Guvern. „De ce amnistia şi graţierea sunt rele? Eu nu mă tem de aceste cuvinte. Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile ce s-au întâmplat în România, toate abuzurile, altfel decât prin amnistie şi graţiere, va avea sprijinul meu şi PSD. Nu mai ezitaţi, nu ştiu când, cum, dar avem obligaţia asta, să reparăm nedreptăţile”, a declarat Dragnea.

PSD are gata ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, al cărei termen de adoptare este 15 ianuarie, au declarat pentru HotNews surse social-democrate. Potrivit primelor informaţii, graţierea va viza pedepsele de până la 10 de închisoare.

Până acum, premierul Viorica Dăncilă şi ministru Justiţiei, Tudorel Toader, au negat doar că o ordonanţă pe amnistie şi graţiere va fi dată până la finalul acestui an.

 

Atac furibund la UE şi preşedintele Iohannis

 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a lansat un atac dur şi la adresa Uniunii Europene, susţinând că Bruxelles-ul i-a cerut României lucruri pe care alte state nu le-ar fi acceptat. „Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Peste tot în UE parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea popoarelor. Nouă ni s-a spus să suspendăm legile. Pentru că conţin prevederi care «nu ne plac». Dar sunt şi în alte ţări. «Dar la voi nu merg». Ni s-a cerut să oprim proceduri de revocare. Să blocăm proceduri de numire şi revocare. Ni s-a cerut să nesocotim decizii ale CCR. Să modificăm şi propria Constituţie. Constituţia în 1991, înainte de a fi adoptată a fost avizat de Comisia de la Veneţia, înainte de a intra în UE, în 2003, s-a făcut cu consultanţa partenerilor externi”, a declarat Liviu Dragnea, adăugând: „îi iubim, îi respectăm (n.r. – pe europeni), dar vrem dreptul la propria opinie”.

Mai mult, liderul PSD le-a cerut, ieri, social-democraţilor Mircea Drăghici şi Florin Iordache, ca, după Anul Nou, să depună plângere pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis care a susţinut că nu suntem pregătiţi pentru a prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. „Vă rog ca, după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis”, a spus Liviu Dragnea.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...