Moţiune de cenzură citită în absenţa Guvernului

0

Textul moţiunii de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea – Dăncilă, ruşinea României!” a fost citită, ieri, în plenul Parlamentului de deputatul PNL Pavel Popescu, care a criticat lipsa de la şedinţă a membrilor Guvernului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. „Nu pot să nu remarc această risipă de management din Parlament. Văd acolo atâtea sticle cu apă şi pahare aranjate frumos acolo unde Guvernul marionetă nu a venit nici măcar să asculte moţiunea”, a spus Popescu.

Moţiunea iniţiată de PNL, USR şi PMP a fost depusă, vineri, la Parlament. Documentul este semnat de 163 de parlamentari. Moţiunea urmează să fie dezbătută şi votată în şedinţa de joi.

Parlamentarii Opoziţiei îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că toate angajamentele din programul de guvernare au fost amânate după 2021. Opoziţia mai acuză „schingiuirea sistemului de justiţie, care dă mari dureri de cap liderilor PSD”.

Semnatarii moţiunii fac în final un apel către colegii din Parlament pentru răsturnarea guvernului PSD.

 

Dezertori din PSD întorşi din drum

 

Deputaţii Mihai Mohaci şi Mihai Valentin Popa, care anunţaseră la începutul lunii decembrie că demisionează din PSD pentru a se înscrie în Pro România, au revenit în PSD, a anunţat liderul deputaţilor social-democraţi, Daniel Suciu, ieri, în plenul reunit al Parlamentului. „Vreau să vă anunţ că începând de astăzi (n.r. – ieri), 17 decembrie, colegii Mihai Mohaci şi Mihai Popa au făcut cerere de reînscriere în PSD”, a anunţat Daniel Suciu, în debutul şedinţei plenului reunit, precizând că cei doi vor activa în cadrul grupului parlamentar al PSD.

Deputaţii Ion Mociolcă, Ion Spânu, Mihai Valentin Popa şi Mihai Mohaci au anunţat, pe 3 decembrie, că demisionează din PSD pentru a se înscrie în partidul Pro România, fondat de fostul premier Victor Ponta.

Opoziţia pierde încă două voturi la moţiunea de cenzură. Acum este nevoie de 72 de voturi pentru ca documentul iniţiat de PNL, USR şi PMP să fie adoptat.

+0 -0
se încarcă...