vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalTransportatorii români anunţă oprirea activităţii joi dimineaţa

Transportatorii români anunţă oprirea activităţii joi dimineaţa

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) le-a solicitat tuturor operatorilor români de transport oprirea activităţii joi, între orele 08.00-13.00, potrivit unui comunicat de presă transmis MEDIAFAX.

FORT a făcut această solicitare în semn de solidaritate pentru protestul care se va desfăşura în acelaşi interval orar, la Bruxelles, în faţă Parlamentului European, împotriva Pachetului de Mobilitate 1.

Luni, Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a invitat toţi transportatorii rutieri din România să se alăture protestului organizat la Bruxelles, la data de 10 ianuarie, în faţa Parlamentului European – Piaţa Luxembourg, între orele 8:00-13:00, împotriva Pachetului Mobilitate 1.

„Protestul este organizat de UNTRR împreună cu asociaţiile membre IRU din ţările est-europene şi alte ţări afectate de măsurile conţinute de Pachetul Mobilitate 1 bazate pe propunerile protecţioniste ale Alianţei Rutiere a Statelor din Vestul UE, Parlamentul European urmând să decidă pe 10.01.2019 viitorul transportatorilor rutieri români în Europa!”, au scris reprezentanţii UNTRR, într-un comunicat de presă transmis luni.

În plus, la aceeaşi dată, la 10 ianuarie, se va vota în Comisia de Transport şi Turism (TRAN) modificările de revizuire a Reg 561/2006, Directiva detaşării 71/1996, Reg 1071/2009, cât şi Reg 1072/2009. Mai exact, TRAN va vota cele trei propuneri cheie ale Pachetului Mobilitate 1, după care vor urma să fie aprobate în sesiunea plenară PE din 14 – 17 ianuarie 2019.

Pachetul mobilitate 1 a fost publicat de Comisia Europeană pe 31 mai 2017 şi cuprinde propuneri importante de modificare a legislaţiei europene în domeniul transporturilor rutiere, precum: propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detaşării nr. 71/1996 la transporturile rutiere; propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere şi de odihnă ai şoferilor profesionişt; propunerea de modificare a Regulamentului nr.1071/2009 privind accesul la profesie şi a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piaţa de transport rutier de marfă.

Protestul este autorizat pentru un număr de 600 persoane şi zece camioane, din ţări precum România, Bulgaria, Ungaria şi Polonia.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
9.5 ° C
10.5 °
9.4 °
74 %
4kmh
77 %
vin
8 °
sâm
15 °
Dum
10 °
lun
12 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...