Nestlé închide singura fabrică din România

0

Nestlé, cea mai mare companie de produse alimentare și băuturi din lume,cu sediul în Elveția, își închide fabrica din Timișoara, singura din România, anunță profit.ro.

Fabrica va fi închisă până la finalul lunii mai a acestui an.

Conducerea a informat angajații cu privire la intenția de închidere a fabricii și a inițiat discuțiile cu sindicatul și angajații pentru a găsi soluția cea mai potrivită pentru cele 388 de persoane vizate, aflate în fabrică.

Fabrica din Timișoara are o producție anuală de peste 10.000 tone de dulciuri și cafea. Fabricarea produselor Nestlé va continua în alte zone, în încercarea de a simplifica procesele și de a funcționa mai eficient, astfel încât consumatorii să nu fie afectați. Surse din piață afirmă că parte din producție ar urma să fie transferată în Ungaria.

Din Timișoara, Nestle România exportă 35% din producție în Ungaria, țările de la Marea Adriatică, țările mediteraneene și, începând de anul trecut, în Irlanda.

Nestle este sub presiune deoarece Third Point, un fond speculativ condus de investitorul Daniel Loeb, cere măsuri drastice pentru îmbunătățirea performanțelor financiare. Este cel mai mare grup alimentar din lume, are 335.000 de angajați, 436 de fabrici în 85 de țări, își vinde produsele în 189 de țări.

+0 -0
se încarcă...