Încă 3 decese cauzate de gripă

0

Alte trei persoane au murit din cauza gripei, din Bucureşti şi din judeţele Gorj şi Prahova, astfel că numărul deceselor din cauza virusului a ajuns la 23. Cei trei pacienţi aveau probleme medicale şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Unul dintre pacienţi este o femeie în vârstă de 43 ani, din judeţul Prahova, confirmată cu virus gripal tip A, subtip H1 pdm09, având condiţii medicale preexistente şi cu antecedente vaccinale necunoscute.

Ceilalţi doi pacienţi care au murit sunt două femei – una în vârstă de 72 de ani din Bucureşti şi una de 51 de ani din judeţul Gorj. Ambele aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinate antigripal.

De la debutul sezonului 2018-2019, au murit 23 de persoane din cauza virusului gripal.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus, pentru MEDIAFAX, săptămâna trecută că România este în pragul unei epidemii de gripă, precizând că toate cazurile de îmbolnăviri a depăşit numărul estimat.

Săptămâna trecută, numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute a crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar în urma acestor date, specialiştii au declarat debutul sezonului gripal, determinat de caracterul epidemic al ultimei săptămâni, a anunţat, în 17 decembrie, ministerul Sănătăţii.

În acest sezon, ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1.300.000 de doze şi până în acest moment au fost vaccinate prin cabinetele medicilor de familie 1.244.299 de persoane din categoriile de risc, care beneficiază de vaccinare gratuită.

+0 -0
se încarcă...