vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalBărbatul din Brașov care și-a ucis toată familia, condamnat la închisoare pe...

Bărbatul din Brașov care și-a ucis toată familia, condamnat la închisoare pe viață

Bărbatul care şi-a ucis soţia şi cei doi copii, în luna martie a anului trecut, după ce i-a înjunghiat în timp ce dormeau, a fost condamnat, joi, de Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov la închisoare pe viaţă. El este obligat să achite daune morale de aproape 200.000 de euro către familia soţiei sale. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a decis, joi, condamnarea lui Florin Mircea Buliga la închisoare pe viaţă pentru omor calificat. De asemenea, instanţa a decis că bărbatul trebuie să plătească daune morale de câte 150.000 de euro către părinţii soţiei sale şi 45.000 de euro către sora femeii, aceştia constituindu-se părţi civile în acest dosar, relatează News.ro.

De asemenea, el este obligat să continue în penitenciar tratamentul prescris de medici.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi atacată în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Braşov.

Florin Mircea Buliga şi-a ucis familia în 27 martie 2018. El a spus în cadrul anchetei că a mers la Mănăstirea Şinca Veche, unde s-a rugat şi a participat la o prelegere ţinută de o măicuţă, care prezenta mănăstirea unor turişti. Pe drumul spre Braşov, bărbatul spune că a avut o revelaţie şi a conştientizat păcate comise de el, motiv pentru care ar fi vrut să-şi ia viaţa. Cu ajutorul unui cuţit pe care îl avea la el, susţine că a încercat să se înjunghie în inimă, dar anchetatorii spun că rana produsă a fost una superficială.

Bărbatul a ajuns acasă, iar prima persoană pe care a omorât-o a fost soţia sa. Femeia adormise pe o masă de masaj, iar bărbatul a înjunghiat-o cu un cuţit în inimă. La jumătate de oră după comiterea faptei, acasă a venit fata lui, în vârstă de 18 ani. El a stat de vorbă cu ea, fără a-i spune însă ce făcuse, iar la un moment dat fata a mers în camera ei şi s-a culcat. Apoi, bărbatul a mers şi a înjunghiat-o în inimă cu acelaşi cuţit cu care el ar fi încercat să se sinucidă. Ultima victimă a fost băiatul său, de 13 ani – bărbatul a mers în camera acestuia şi l-a înjunghiat în inimă.

El a povestit anchetatorilor că prin aceste fapte ar fi făcut un bine membrilor familiei sale, considerând că lumea este nedreaptă, iar soţia şi copiii săi se află acum într-o lume mai bună şi sunt liniştiţi. Bărbatul a recunoscut că în trecut a avut probleme cu alcoolul şi că ocazional mai consuma cannabis.

Expertiza psihiatrică a stabilit că bărbatul a avut discernământ scăzut în momentul comiterii faptelor. Anchetatorii susţin că rezultatul acestei expertize psihiatrice înseamnă că bărbatul poate răspunde penal pentru faptele sale.

De asemenea, analizele toxicologice au arătat că în corpul bărbatului a fost găsită o substanţă provenind de la consumul de cannabis, însă că aceasta era inactivă. Totuşi, substanţa activă care ar fi putut avea efect asupra bărbatului nu a fost descoperită. Procurorii au precizat că este posibil ca acesta să fi consumat droguri cu mai mult de 6-8 ore înainte de comiterea faptei, fiind posibil ca la momentul producerii crimelor să nu se mai fi aflat neapărat sub influenţa drogului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...