Vizita lui Dragnea la Iași, fiasco total

0

Dacă la Botoșani au fost o sută de persoane care au protestat la venirea liderului PSD, Liviu Dragnea, la Iași au fost câteva mii. Protestatarii i-au depășit ca număr pe simpatizanții veniți din județ cu mijloacele de transport puse la dispoziție de pesediști.
Ședința PSD s-a desfășurat la teatrul Luceafărul din Iași. La fel ca la Botoșani, Dragnea și suita au intrat pe ușa din spate, au ieșit însă mult mai puțin în mulțime, au strâns doar câteva mâini și s-au adăpostit apoi în clădire. Tot la fel ca la Botoșani, liderul PSD nu a mai ținut o cuvântare în aer liber. Simpatizanții PSD au putut să îl vadă pe Dragnea pe un ecran mare instalat afară. Jenați, mulți dintre ei au lăsat pancartele și au plecat, rămânând doar câteva zeci.

Discursul lui Dragnea a fost aproape identic cu cel de la Botoșani, plin de promisiuni exagerate și acuzând opoziția că lucrează pentru interese străine, fiind trădători de țară.

După terminarea ședinței, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă (îndelung huiduită la intrarea în clădire) și ceilalți membri ai guvernului care au participat, au mai rămas o oră în teatrul Luceafărul în speranța,  probabil, că protestarii vor pleca. Cum asta nu s-a întâmplat, huiduielile acoperind muzica populară pusă la maxim în boxele de afară, în cele din urmă, a fost adusă o fanfară care să acopere strigătele protestatarilor. Dragnea a ieșit tot pe o ieșire secundară, iar lângă scări a fost parcat un microbuz cu geamuri fumurii, unde liderul PSD, împreună cu suita, a urcat în mare grabă, iar microbuzul a demarat pe o alee lăturalnică. Totul în strigătele furioase ale ieșenilor care îi reproșau că fuge ca un șobolan.
Momente tensionate au fost și la ieșirea participanților la adunarea PSD din teatrul Luceafărul din Iași, care trebuiau să treacă printre protestatarii care îi huiduiau. Unele femei au ieșit cu mâinile pe față, în alergare, iar la vederea unui senator PSD de Iași s-a oprit chiar și traficul de pe strada respectivă, șoferii coborând din mașini ca să îi spună ce aveau de zis.

După conferința județeană liderul PSD a plecat la o locație nedată publicității, undeva în Bucium, și a luat masa alături de fruntașii ieșeni ai partidului.

+0 -0
se încarcă...