joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalVizita lui Dragnea la Iași, fiasco total

Vizita lui Dragnea la Iași, fiasco total

Dacă la Botoșani au fost o sută de persoane care au protestat la venirea liderului PSD, Liviu Dragnea, la Iași au fost câteva mii. Protestatarii i-au depășit ca număr pe simpatizanții veniți din județ cu mijloacele de transport puse la dispoziție de pesediști.
Ședința PSD s-a desfășurat la teatrul Luceafărul din Iași. La fel ca la Botoșani, Dragnea și suita au intrat pe ușa din spate, au ieșit însă mult mai puțin în mulțime, au strâns doar câteva mâini și s-au adăpostit apoi în clădire. Tot la fel ca la Botoșani, liderul PSD nu a mai ținut o cuvântare în aer liber. Simpatizanții PSD au putut să îl vadă pe Dragnea pe un ecran mare instalat afară. Jenați, mulți dintre ei au lăsat pancartele și au plecat, rămânând doar câteva zeci.

Discursul lui Dragnea a fost aproape identic cu cel de la Botoșani, plin de promisiuni exagerate și acuzând opoziția că lucrează pentru interese străine, fiind trădători de țară.

După terminarea ședinței, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă (îndelung huiduită la intrarea în clădire) și ceilalți membri ai guvernului care au participat, au mai rămas o oră în teatrul Luceafărul în speranța,  probabil, că protestarii vor pleca. Cum asta nu s-a întâmplat, huiduielile acoperind muzica populară pusă la maxim în boxele de afară, în cele din urmă, a fost adusă o fanfară care să acopere strigătele protestatarilor. Dragnea a ieșit tot pe o ieșire secundară, iar lângă scări a fost parcat un microbuz cu geamuri fumurii, unde liderul PSD, împreună cu suita, a urcat în mare grabă, iar microbuzul a demarat pe o alee lăturalnică. Totul în strigătele furioase ale ieșenilor care îi reproșau că fuge ca un șobolan.
Momente tensionate au fost și la ieșirea participanților la adunarea PSD din teatrul Luceafărul din Iași, care trebuiau să treacă printre protestatarii care îi huiduiau. Unele femei au ieșit cu mâinile pe față, în alergare, iar la vederea unui senator PSD de Iași s-a oprit chiar și traficul de pe strada respectivă, șoferii coborând din mașini ca să îi spună ce aveau de zis.

După conferința județeană liderul PSD a plecat la o locație nedată publicității, undeva în Bucium, și a luat masa alături de fruntașii ieșeni ai partidului.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...