STAFILOCOC AURIU, confirmat la trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti

0

Purtătorul de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX că prezenţa stafilococului auriu a fost confirmată în cazul a trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti. Doi au fost externaţi, unul se află internat, starea lui fiind mai gravă.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” a declarat că cei doi bebeluşi au fost internaţi în spital doar două, trei zile, aceştia având doar manifestări cutanate, însă cel de-al treilea se află în continuare sub supraveghere. Acesta din urmă are probleme respiratorii, fiind depistat cu hemocultură pozitivă cu stafilococ.

„Cei doi bebeluşi care au fost cu manifestări cutanate nu au stat decât două – trei zile internaţi după care s-au externat, deci nu mai sunt în spital, iar cel cu probleme respiratorii, care a venit pe 4 mai, este în continuare internat. Are hemocultură pozitivă cu stafilococ, adică e puţin mai complicat”, a precizat medicul.

În acest moment, copilul este internat pe secţia de Pediatrie, aflându-se sub tratament. În cazul său, stafilococul a fost depistat în sânge, motiv pentru care starea sa este una mai gravă decât în cazul celorlalţi bebeluşi, externaţi deja.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu” a mai spus că părinţii au venit cu bebeluşii de acasă, aflându-se ulterior că toţi s-au născut la maternitatea Giuleşti.

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) transmite, marţi, că se consideră că este infecţie nozocomială dacă pacientul se reinternează în primele trei zile de la externare, precizând că niciunul dintre cei trei bebeluşi nu se încadrează în acest termen.

Astfel, potrivit sursei citate, unul dintre bebeluşi s-a născut pe 29 martie şi s-a internat la Spitalul Grigore Alexandrescu pe 22 aprilie, adică după 25 de zile. Bebeluşul a fost externat pe 28 aprilie. Un al doilea bebeluş din cei trei născuţi la Maternitatea Giuleşti este în continuare internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, cu suspiciuni de infectare cu stafilococ. El s-a născut pe 12 aprilie şi s-a externat pe 15 aprilie din maternitate. „La momentul externării, bebeluşul a fost testat, culturile pe piele au fost negative, ceea ce înseamnă că era perfect sănătos. Ulterior, s-a prezentat la Spitalul Grigore Alexandrescu în data de 2 mai, adică după 21 de zile, cu sindrom febril. Cel de-al treilea bebeluş s-a născut pe 23 aprilie şi pe 25 aprilie s-a externat din maternitate. Pe 27 aprilie, a fost internat la Spitalul Grigore Alexandrescu, iar pe 6 mai a fost externat”, potrivit sursei citate.

În acest moment, în cadrul Spitalului se desfăşoară un control al Direcţiei de Sănătate Publică.

În mod curent, în Maternitatea Giuleşti se fac activităţi de curăţenie şi igienizare, mai precizează ASSMB.

+0 -0
se încarcă...