Dragnea întâmpinat cu proteste și la Galați

0

Liderii PSD au fost întâmpinați cu proteste și la mitingul organizat sâmbătă la Galați. Sute de gălățeni au strigat ”Hoții!”, s-a aruncat cu hârtie igienică, iar oamenii aduși cu autocarele din județ au fost întâmpinați cu scandări de genul ”Sclavii lui Dragnea”.
Discursul lui Dragnea a fost același naționalist și plin de date și promisiuni neadevărate sau exagerate. De la tribună Dragnea a declarat că europenii sunt invidioși pe România pentru că PSD investește la sate și „în câțiva ani, comunele noastre vor fi mai frumoase ca ale lor”, apoi a anunțat că la Galați s-a investit un miliard de euro în ultimii doi ani, enumerând investiții în derulare, care au fost finanțate în anii trecuți sau care obiective care nu au primit finanțare încă. Ca și la Botoșani, lidrul PSD a declarat că a discutat „chiar aseară” cu miniștrii de resort pentru a urgenta asfaltarea de drumuri din județ și centura Galațiului.

La fel ca la mitingul din Iași, pentru televiziuni s-au folosit microfoane unidirecționale, să nu se audă huiduielile protestatarilor în timpul discursurilor oficiale.

În paralel cu mitingul de susținere a partidului, a avut loc și o contramanifestație, în fața Palatului de Justiție din oraș. După terminarea mitingului, localnicii au blocat autocarele susținătorilor partidului. Jandarmii au făcut cordoane în jurul acestora, pentru eliberarea drumului.

Deși le lăudau că vor aduna 30.000 de participanți, la miting au fost 10.000 de persoane, chiar dacă și pesediștii din Vaslui au trimis autocare. Manifestanții contra PSD au fost în jur de patru mii. Stilul de organizare a fost tot la fel ca la Iași, locația mitingului a fost înconjurată de garduri, manifestanții anti-PSD fiind opriți la mare distanță de locația mitingului, înconjurați de jandarmi.

(foto – Claudia Negrău)

+0 -0
se încarcă...