Realizările cu care se laudă Dragnea nu bat cu realitatea

0

Liviu Dragnea, liderul PSD, a spus sâmbătă la mitingul de la Galaţi că „Liderii europeni sunt supăraţi pentru că forţa de muncă harnică şi calificată începe să plece de la ei. Sunt supăraţi poate pentru că renovăm şi construim şcoli, modernizăm educaţia şi românii au şansa să fie mai educaţi şi o să intre în competiţie cu ai lor. Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”.

Programul Național de Dezvoltare Locală, la care face referire liderul PSD că ar fi adus atât de multă dezvoltare, a fost gândit chiar de Liviu Dragnea, pe când era ministru al Dezvoltării în guvernul Ponta. Cu un buget de stat de miliarde de euro, programul își propunea să dezvolte comunele, satele din România, dar și infrastructura acestora.

Rezultatele PNDL 2017 -2020 arată însă dezastruos. Discrepanța între ce și-a propus PSD și realizări este uriașă.

 

 

PNDL 2017-2020 – Etapa II, alocări şi număr de obiective propuse şi realizate, pe domenii
Nr.Domeniul vizatNr. obiective propuseNr. obiective finalizateProcent realizare
1.Alimentare cu apă54771,2%
2.Canalizări520122%
3.Drumuri2.109473%
4.Şcoli584285%
5.Creşe863233%
6.Unităţi sanitare59561%

*de la demararea proiectului au trecut 30 de luni.

 

Într-un răspuns pentru Newsweek, reprezentanţii guvernului au dat vina pe procedurile dificile pentru obţinerea documentaţiilor. „Cele mai multe obiective de investiții incluse sunt obiective de investiții noi, pentru care beneficiarii nu aveau, la data includerii în program, obținute documentele de urbanism necesare, documentațiile tehnice necesare realizării executării lucrărilor de construcții (proiect tehnic) întocmite, încheiate contracte de lucrări/servicii(…) Procentul scăzut privind numărul obiectivelor finalizate până la data prezentei în cadrul PNDL II este datorat faptului că pentru multe dintre aceste obiective de investiții nu au fost demarate lucrările de execuție, din motivul expus anterior”, precizează reprezentanţii ministerului Dezvoltării.

 

+0 -0
se încarcă...