spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalPrimarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş nu poate justifica aproape 3 milioane...

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş nu poate justifica aproape 3 milioane de lei

Agenţia Naţională de Integritate a constatat diferenţe nejustificate în valoare de aproape 3 milioane de lei între avere şi veniturile realizate de Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, fiind sesizate Curtea de Apel Cluj şi parchetul pentru a începe verificările.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, susţine că sesizarea Curţii de Apel Cluj şi Parchetului de către ANI în cazul averii sale este un element dintr-un cumul de elemente abuzive care ţin de hărţuirea sa, în perspectiva alegerilor locale din anul 2020.

Cătălin Cherecheş a declarat luni, că a adresat întrebări la ANI privind acuzaţiile care i se aduc, pentru a ştii ce documente justificative să prezinte, dar nu a primit răspuns.

Acesta a explicat că în contractul cu administratorul societăţii de presă se stipula faptul că dacă aceasta este funcţională îi va oferi servicii media la valoarea sumei respective, iar dacă nu, îi va oferi edilului din Baia Mare acţiuni.

Primarul din Baia Mare a susţinut că va prezenta documente justificative în momentul în care i se vor prezenta acuzaţiile.

„Tot pentru acest lucru mai am un dosar în lucru la Tribunalul Maramureş, exact pentru aceeaşi sumă”, a subliniat Cătălin Cherecheş.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cătălin Cherecheş.

Cherecheş a fost informat cu privire la procedura de evaluare, la drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative.

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...