Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş nu poate justifica aproape 3 milioane de lei

0

Agenţia Naţională de Integritate a constatat diferenţe nejustificate în valoare de aproape 3 milioane de lei între avere şi veniturile realizate de Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, fiind sesizate Curtea de Apel Cluj şi parchetul pentru a începe verificările.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, susţine că sesizarea Curţii de Apel Cluj şi Parchetului de către ANI în cazul averii sale este un element dintr-un cumul de elemente abuzive care ţin de hărţuirea sa, în perspectiva alegerilor locale din anul 2020.

Cătălin Cherecheş a declarat luni, că a adresat întrebări la ANI privind acuzaţiile care i se aduc, pentru a ştii ce documente justificative să prezinte, dar nu a primit răspuns.

Acesta a explicat că în contractul cu administratorul societăţii de presă se stipula faptul că dacă aceasta este funcţională îi va oferi servicii media la valoarea sumei respective, iar dacă nu, îi va oferi edilului din Baia Mare acţiuni.

Primarul din Baia Mare a susţinut că va prezenta documente justificative în momentul în care i se vor prezenta acuzaţiile.

„Tot pentru acest lucru mai am un dosar în lucru la Tribunalul Maramureş, exact pentru aceeaşi sumă”, a subliniat Cătălin Cherecheş.

Potrivit sursei citate, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei de către Cătălin Cherecheş.

Cherecheş a fost informat cu privire la procedura de evaluare, la drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum şi despre existenţa diferenţelor semnificative.

+0 -0
se încarcă...