spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalSibiul are un nou primar, după ce vechiul edil a fost demis

Sibiul are un nou primar, după ce vechiul edil a fost demis

Viceprimarul Corina Bokor a fost aleasă, vineri, primar al Sibiului, de consilierii locali, după ce actualul primar, Astrid Cora Fodor, şi-a pierdut mandatul, în urma rămânerii definitive a raportului ANI care a constatat incompatibilitatea sa în mandatul precedent, când a fost viceprimar.

În urma votului a 15 consilieri PNL şi FDGR, Corina Bokor, până acum viceprimar, a fost aleasă primar al Sibiului, după ce postul a fost vacantat, în urma rămânerii definitive a raportului ANI, care a stabilit starea de incompatibilitate în mandatul precedent, când Fodor era viceprimar.

Cinci consilieri PSD şi-au anulat votul.

Corina Bokor, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România, la fel ca şi Astrid Cora Fodor, a declarat, după ce a fost numită primar, că va continua activitatea de până acum „până când doamna primar va putea reveni în funcţia în care a fost aleasă de cetăţeni”.

Prefectul Sibiului a semnat, miercuri, ordinul de încetare de drept, înainte de termen, a mandatului primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul ANI, care a constatat starea de incompatibilitate a edilului.

Astrid Fodor a anunţat că va ataca ordinul în instanţa de contencios administrativ.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate a lui Astrid Cora Fodor, pe vremea când aceasta era viceprimar, iar primar era actualul preşedinte, Klaus Iohannis. ANI a arătat că Fodor că aceasta a deţinut simultan, în perioada 29 septembrie 2012 – 03 iulie 2014, funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru al Consiliului de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu.

Raportul de evaluare al ANI a fost atacat de Astrid Cora Fodor, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat dreptate. Decizia a fost, apoi, contestată la instanţa supremă de ANI.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de ANI împotriva sentinţei din 2 iunie 2016 a Curţii de Apel Alba Iulia– Secţia de contencios administrativ şi fiscal, a casat sentinţa atacată şi în rejudecare a respins acţiunea lui Fodor ca neîntemeiată. Decizia pronunţată în 16 mai de instanţa supremă este definitivă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11.7 ° C
11.7 °
11.5 °
85 %
1.3kmh
100 %
joi
11 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...