spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăNaționalPacienţi ucişi de un bolnav la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Pacienţi ucişi de un bolnav la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Un bolnav internat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca din judeţul Buzău a omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică alţi patru pacienţi şi a rănit alţi nouă.

Acesta a devenit violent şi a lovit cu un obiect metalic luat din spital. Bărbatul de 38 de ani a fost internat cu sevraj etilic, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Atacatorul a fost prins de poliţişti la poartă, cu stativul de perfuzii în mână, şi a existat o luptă cu forţele de ordine până când a fost imobilizat. Acum, agresorul este în custodia Poliţiei. Situaţia pacienţilor transferaţi de la Buzău este: 2 – la Spitalul Floreasca, 2 – pacienţi la Spitalul Sf. Pantelimon Bucureşti, 3 – pacienţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, 2 – pacienţi la Spitalul Universitar.

Tribunalul Buzău a decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a bărbatului care a omorât cu un stativ de perfuzii patru pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca şi a rănit alţi nouă. Medicii vor trebui să stabilească dacă bărbatul de 38 de ani a avut discernământ.

Bărbatul de 38 de ani acuzat că a omorât patru pacienţi şi a rănit alţi nouă a fost dus duminică după-amiaza la Tribunal, întrucât în cursul zilei s-a aflat sub tratament şi nu a putut fi transportat. El a fost păzit în spital de lucrătorii Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale al IPJ Buzău.

Magistraţii Tribunalului Buzău au decis, duminică seara, internarea medicală provizorie a suspectului. Acesta va fi internat chiar în spitalul în care a atacat pacienţii şi unde specialiştii vor încerca să stabilească dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptelor.

Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, bărbatul va fi acum internat într-un salon închis şi va fi păzit în permanenţă.

În acest dosar, procurorii au început urmărirea penală sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...