Cartelele prepay achiziţionate doar cu buletinul

0

Executivul a adoptat, marţi, ordonanţa de urgenţă prin care cartelelor prepay vor putea fi cumpărate doar cu buletinul, măsură urmând să fie aplicată de la 1 ianuarie 2020. Actul normativ include şi măsuri legate de apelurile false la 112, amenzile fiind la un nivel de până la cinci ori mai mare.

Achiziţionarea cartelei prepay se va realiza doar în urma prezentării datelor personale, din motive de siguranţă pentru cetăţeni, a afirmat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Executivului, la finalul şedinţei de Guvern.

Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2020, persoana care doreşte cumpărarea unei astfel de cartele va trebui să prezinte buletinul.

Persoanele care deja au o cartelă prepay, dar şi cei care achiziţionează una până la data de 31 decembrie a.c., vor avea la dispoziţie opt luni pentru a transmite datele de identificare. Aceste date vor fi puse la dispoziţia Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi utilizate în conformitate cu prevederile de colectare a datelor cu caracter personal.

Deja ai votat!
se încarcă...