Tăriceanu a demisionat de la conducerea Senatului

0

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat, în plenul Senatului, demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca preia atribuţile de preşedinte al Senatului, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcţiei.

Senatorii au adoptat proiectul de hotărâre care prevede vacantarea funcţiei de preşedinte al Senatului, după ce Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia în plen.

Proiectul pentru vacantarea poziţiei de preşedinte al Senatului a fost adoptat cu 89 de voturi „pentru”, nicio abţinere, niciun vot împotrivă. Cu toate acestea, senatorii nu au votat persoana care va fi succesorul lui Tăriceanu la şefia Senatului, urmând ca un vot să fie dat într-un plen viitor.

Totodată senatorii au decis ca Biroul permanent să rămână momentan în aceeaşi componenţă până va fi ales noul preşedinte al Senatului.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleşcanu la şefia Senatului. Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparţinut ALDE, iar PSD vrea să fie corect şi să respecte acest lucru.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din funcţie. PNL a propus-o pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului.

+0 -0
se încarcă...