Dosar de mită pentru permise auto în Giurgiu

0

Treisprezece persoane sunt audiate la DNA după perchezițiile care s-au desfăşurat la Serviciul de Permise Giurgiu și la locuințelor unor polițiști și instructori auto. Ofițerii DGA îi suspectează că au eliberat ilegal permise de conducere contra unor sume de bani.

Şase polițiști, printre care şi șeful serviciului de permise auto, și şapte instructorii auto din Giurgiu au fost aduși la București și audiați toată noaptea.

Ei sunt acuzați că ar fi luat bani de la elevi care doreau să trecă examenul de permis, chiar dacă nu știau să conducă sau să citească semnele de circulație.

Cei care doreau să obțină permisul de conducere fără niciun fel de efort, trebuiau să scoată 500 de euro din buzunar, acesta era prețul obișnuit în Giurgiu. Dădeau banii instructorilor, iar mai departe ajungeau la polițiști. Întreaga rețea a fost descoperită printr-un flagrant.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție, alături de procurorii DNA, i-au surprins pe polițiști chiar în momentul în care luau mită de la instructori.

Este unul dintre cele mai mari dosare în care sunt implicați polițiști de la serviciul permise, după ce în Pitești zeci de persoane au fost condamnate pentru aceleași infracțiuni.

Continuă audierile și la această oră la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

+0 -0
se încarcă...