Brăila: Ambulanță atacată cu pietre de oameni revoltați

0
An ambulance arrives 24 February 2005 at the Policlinico Gemelli Hospital in Rome, where Pope John Paul ll was hospitalized earlier in the day with a fresh episode of acute breathing difficulties. Earlier, Vatican spokesman Joaquin Navarro-Valls said the pope had been readmitted to Rome's Gemelli clinic because he had suffered a flu relapse and would undergo specialized treatment and tests. AFP PHOTO /Andreas SOLARO

O ambulanţă care transporta doi pacienţi la spital a fost atacată cu pietre, vineri noapte, la Brăila, de mai mulţi protestatari revoltaţi de cazul unei tinere de 19 ani care a decedat la o lună după ce a npăscut, pentru că a făcut septicemie din cauza unui rest de placentă rămas în uter după naştere.

Un grup de 25 de persoane se deplasa spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru a protesta pentru a doua seară consecutiv împotriva sistemului medical care, în opinia lor, este vinovat pentru decesul tinerei mame. La un moment dat,  o parte dintre aceste persoane au început să arunce cu pietre într-o ambulanţă care se îndrepta spre Spitalul nr. 3. Unul din geamurile laterale ale salvării a fost spart.

Ambulanțierul a povestit, potrivit unei înregistrări video, că transporta doi pacienți și că atât aceștia, cât și asistenta s-au speriat, dar nu a oprit mașina, a mers mai departe până la unitatea medicală.

Potrivit IPJ Brăila, au fost identificate toate cele 25 de persoane, urmând a fi audiate şi a se stabili care sunt cele vinovate de comiterea infracţiunii, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru distrugere.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila, dr. Viorica Iuga, a declarat că această campanie pornită împotriva SAJ este „neavenită şi neadevărată”, iar informaţiile potrivit cărora pacienta de 19 ani nu ar fi fost transportată la unitatea medicală potrivită sunt false şi au ca scop deturnarea atenţiei de la cei care se fac cu adevărat vinovaţi de moartea tinerei.

Deja ai votat!
se încarcă...