Cioloș vrea fuziunea dintre PLUS și USR

0

Consiliul Național al PLUS s-a întrunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Cluj-Napoca. În urma dezbaterilor, a fost dată publicității o scrisoare deschisă adresată membrilor PLUS și membrilor USR în care s-au propus constituirea unei structuri executive unice, în care secretarul general să fie ales în comun de cele două partide, un guvern din umbră și un program politic comun, precum și finalizarea până în februarie 2020 a procesului de desemnare a candidaturilor unice pentru alegerile locale, în baza principiilor agreate în Protocolul Politic al Alianței.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, duminică, 17 noiembrie, la Cluj, că, în urma unei consultări interne, rezultă că cea mai mare parte a membrilor partidului său îşi doreşte o continuare a Alianţei USR-PLUS, dar şi mai multă coerenţă şi claritate. „88% din membrii partidului îşi doresc o continuare a proiectului Alianţei şi o întărire a relaţiei între cele două partide în cadrul Alianţei, mai multă coerenţă şi claritate în modul în care funcţionăm. Şi peste 75% îşi doresc o clarificare şi o decizie acum, în perioada imediat următoare legat de îmbunătăţirea modului de funcţionare a Alianţei”, a spus Dacian Cioloş. Potrivit liderului PLUS, prin această scrisoare „vrem să transmitem un mesaj de continuare a construcţiei şi de unitate şi coeziune şi nu de control a Alianţei, nu vrea nimeni să înhaţe niciun partid şi nicio alianţă şi vrem să continuăm să construim împreună”.

În seara alegerilor prezidențiale, alianţa USR-PLUS a dat în clocot la Botoşani, cele două staffuri de campanie urmărind separat rezultatele. Atunci, cei doi lideri au încercat să dezmintă ruptura evidentă între partide. „Nu este o ruptură între PLUS şi USR. Au mai venit nişte colegi şi a trebuit să plec. Am vorbit cu Andrei la telefon şi am stabilit… Sunt sediile mici. Sunt două echipe de campanie ca să putem să-i ajutăm pe toţi cei 427 de delegaţi”, declara atunci Magda Oleniuc, în timp ce Andrei Drancă susținea că „nu e neapărat o ruptură”. „Au fost mici chestii, dar sunt la nivel de ţară nu numai la nivel de Botoşani! Alianţa merge în continuare! Suntem într-o alianţă politică”, a conchis Drancă.

Deja ai votat!
se încarcă...