Fostul director al Transelectrica reţinut şi acuzat de un prejudiciu de peste 460.000 de lei

0

Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost reținut, marți, fiind acuzat de înșelăciune și uz de fals, pentru că s-ar fi folosit de documente false care atestau studii necesare angajării în companie. Dimineață, anchetatorii au făcut percheziții în București și Ilfov, la domiciliile acestuia.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au transmis că în urma cercetărilor efectuate pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și uz de fals, s-a luat măsura reținerii bărbatului la care au fost efectuate percheziții în cursul dimineții.

Mediafax relatează citând surse din anchetă că este vorba de fostul șef Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

Acesta este acuzat că, în mod fraudulos, a folosit, pentru angajarea în cadrul unei companii naționale de interes strategic, documente falsificate ce atestau, nereal, studii superioare necesare ocupării funcției.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casație și Justiție au dispus reținerea acestuia și au formulat propunere de arestare preventivă pe numele lui Carașol.

Propunerea de arestare preventivă a fost trimisă Judecătoriei Sectorului 1 București. Prejudiciul în acest caz a fost stabilit la peste 460.000 de lei, iar pentru recuperarea lui a fost instituit sechestru asupra a două imobile și a unui cont bancar.

Perchezițiile procurorilor au loc în municipiul București și județul Ilfov, la domiciliul declarat și la alte imobile deținute de fostul director al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol.

Sursele citate susțin că cercetările se fac pentru infracțiuni de înșelăciune și uz de fals, constând în modul fraudulos de angajare în cadrul unei companii naționale de interes strategic, prin utilizarea unor documente falsificate ce atestau nereal, studii superioare necesare ocupării funcției în cauză.

Prejudiciul stabilit este de peste 460.000 de lei, sumă cu care compania angajatoare s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Deja ai votat!
se încarcă...