vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalVreme deosebit de rece și vânt puternic în toată țara

Vreme deosebit de rece și vânt puternic în toată țara

Meteorologii au emis o nouă prognoză specială pentru Capitală, valabilă până sâmbătă dimineață, interval în care vremea va fi deosebit de rece, cu ploi temporare. Potrivit ANM, vineri seară ar putea să apară lapovița și ninsoarea.

„Vremea va fi închisă și deosebit de rece. Temporar va ploua, iar din orele serii va crește probabilitatea și pentru precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va avea intensificări, mai ales pe parcursul zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h, amplificând senzația de rece”, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

Prognoza este valabilă de vineri dimineață până sâmbătă la ora 10:00.

ANM anunță vreme deosebit de rece și vânt puternic în toată țara

ANM a actualizat informarea meteo emisă miercuri, anunțând pentru toată țara vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte și vânt puternic, până sâmbătă.

Potrivit actualizării, de vineri ora 11:00 până sâmbătă la ora 10:00, vremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative.

În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei.

În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Munții Banatului și în vestul Carpaților Meridionali, unde la altitudini de peste 1500 m vitezele la rafală vor fi de 70…90 km/h, iar trecător ninsoarea va fi viscolită. Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55…65 km/h.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
16 ° C
16.1 °
14.4 °
57 %
12.1kmh
62 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...