Dăncilă, obligată să își dea demisia: „Este un gest de demnitate”

0

Viorica Dăncilă nu mai este președintele PSD. Deși după alegeri spunea că nu demisionează decât în urma unui congres, după o ședință furtunoasă la sediul central al PS, terminată marți, la miezul nopții, a demisionat din funcție. Fostului lider al PSD i s-au reproșat o mulțime de aspecte ale activității, la un moment acesta chiar izbuncnind în lacrimi. La fel ca Gabriela Firea, care a ieșit din sală după ce a fost acuzată de Marian Oprișan de „manevre securiste”. Firea a revenit în sala de ședințe după un timp.

Conducerea partidului a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și deputat de Buzău, care va asigura interimatul până la organizarea unui congres în luna februarie a anului viitor. Secretar general este Paul Stănescu, senator PSD de Olt, conducerea fiind completată cu o serie de vicepreședinți printre care și șeful PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici.

Viorica Dăncilă a declarat că nu a fost obligată să își dea demisia, că  fost un act de demnitate, deși venise la ședința Cex-ului PSD decisă să își păstreze funcția. Ea a rămas în conducerea PSD, fiind președinta organizației de femei, cum îi propusese Marcel Ciolacu luni, când fusese de acord cu demisia. Surse din PSD spun că cel care i-ar fi schimbat opinia, ieri, Vioricăi Dăncilă, a fost Orlando Teodorovici, care anunțase că nu va renunța la funcția deținută în PSD. Însă, în urma ședinței tensionate de aseară, și acesta a fost îndepărtat de la conducerea partidului.

 

 

 

 

 

Deja ai votat!
se încarcă...