Guvernul adoptă astăzi rectificarea bugetară

0

Executivul va adopta, joi, în şedinţa care începe la ora 17.00, rectificarea bugetară, a anunţat ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan. Pentru anul în curs deficitul bugetar e estimat la 4,3% din PIB, potrivit proiectului publicat pe site-ul Ministerului de Finanţe, însă ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat miercuri, în cadrul ședinței Consiliului Economic și Social (CES) în care proiectul de rectificare a primit aviz favorabil, că au mai apărut câteva modificări, iar deficitul ar putea urca spre 4,4%.

Conform proiectului, veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 18.356,9 milioane lei, din care 10.488,2 milioane lei influenţe ale veniturilor din economia internă şi 7.868,7 milioane lei influenţe din venituri din fonduri externe nerambursabile.

Bugetele serviciilor secrete au fost majorate cu peste 25 de milioane de lei, cu excepţia Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS), potrivit Mediafax.

Bugetul Serviciului Român de Informaţii (SRI) are cea mai mare creştere, de 20,734 milioane lei, după ce la rectificarea din august insttituţia a mai primit o majorare de peste 396 de milioane de lei.

Serviciul de Informaţii Externe (SIE) primeşte un plus de 3,9 milioane lei, iar Serviciul de Pază şi Protecţie are un buget majorat cu 950.000 de lei.

Pe de altă parte, şase ministere pierd bani la rectificare, la care se adaugă Secretariatul General al Guvernului (SGG), în timp ce ministerele care câştigă sunt cinci.

Deja ai votat!
se încarcă...