Guvernul a adoptat ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului

0

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență pentru extinderea rezidențiatului în spitale județene, spitale militare și private, a anunțat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului Ionel Dancă.

„A fost adoptată ordonanța de urgență pentru organizarea rezidențiatului în medicină. Această ordonanță de urgență e justificată din punct de vedere al urgenței, pentru că examenul de rezidențiat a fost întârziat. Există un număr de aproximativ 2.000 de absolvenți de medicină, medicină dentară și farmacie. Având în vedere penuria de medici din sistemul medical, e necesar să asigurăm ca ei să își desfășoare rezidențiatul în România și să nu plece din țară. Astfel a fost extinsă zona în care își pot desfășura rezidențiatul”, a spus Ionel Dancă, într-o conferință de presă susținută miercuri la Guvern, relatează Mediafax.

Dancă a adăugat că este o soluție pentru generația tânără să fie motivată, în contextul exodului medicilor români în străinătate.

„Absolvenții de medicină vor putea desfășura rezidențiatul și în spitale județene, militare sau de la nivelul altor ministere. De asemenea, la nivelul spitalelor private. Este, cred, din punctul nostru de vedere, o soluție așteptată de deschidere a rezidențiatului din România către spitalele private și alte unități din țară, astfel încât să poată fi liberalizat accesul la medicină la o formă de rezidențiat și să nu mai fie patronat doar de o parte a sistemului medical”, a spus Dancă.

Deja ai votat!
se încarcă...