Alertă medicală în Buzău: 22 copii diagnosticați cu gripă

0

Alertă medicală în Buzău. 22 copii cu vârste între 1 și 12 ani și un tânăr de 20 de ani au fost diagnosticați cu gripă în doar patru zile. Dintre copii, 4 au fost trimiși la Spitalul Victor Babeș din București, deoarece avea o formă gravă a bolii. Acestea sunt primele cazuri de gripă din județul Buzău, înregistrate din octombrie și până acum.

Din primele informații, cei mai mulți dintre pacienți au intrat în contact cu unul dintre virusurile active în acest sezon într-un centru maternal și în Școala generală numărul 7. Autoritățile sanitare au decis să restricționeze vizitele la centrul maternal și să le suspende în mai multe secții ale Spitalului Județean.

De asemenea, conducerea școlii spune că în sălile de clasă se face curățenie cu mare atenție. În cabinetele medicilor de familie din Buzău nu mai sunt vaccinuri gripale și nici în farmacii nu se mai găsesc.

Medicii le recomandă părinţilor să meargă la medic la primele semne de boală.

Judeţul Buzău nu mai are în acest moment doze de vaccin antigripal. Părinţii care nu şi-au vaccinat copiii până acum, pot să cumpere vaccinul de la farmacii.

Deja ai votat!