vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalGripă în România. A fost declarată prima săptămână epidemică a sezonului

Gripă în România. A fost declarată prima săptămână epidemică a sezonului

Informaţii de ultimă oră privind gripa. Ultima victimă e un băiat de 12 ani, din Bucureşti, nevaccinat, dar fără alte afecţiuni cunoscute. Autorităţile tocmai au anunţat că România a înregistrat prima săptămână epidemică din acest sezon. Asta nu înseamnă însă că în țară a fost declaarată epidemie de gripă.

Ultima săptămână a lunii ianuarie e caracterizată ca fiind prima săptămână epidemică din acest sezon. Șapte decese au fost confirmate în ultima săptămână.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunță că în săptămâna 20 – 26 ianuarie activitatea gripală a avut un trend crescător, rata pozitivității pentru virus gripal la cazurile testate fiind peste 50%.

La nivel național au fost raportate 3.645 cazuri de gripă clinică în toată țara, mai multe cu 7,4% față de aceeași săptămână a anului trecut.

Pentru București, numărul total de raportări de gripă clinică, la toate grupele de vârstă, a fost de 1.366, din care 74 au fost confirmate cu laboratorul.

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a depășit 102.000, dar este mai mic față de aceeași săptămână a sezonului trecut și mai mare față de săptămâna trecută.

Au fost confirmate 7 decese noi confirmate cu virus gripal, iar de la începutul sezonului au fost înregistrate 10 decese confirmate cu virus gripal. În aceeași perioadă a sezonului trecut au fost înregistrate 69 de decese confirmate cu virus gripal.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
14.4 ° C
14.6 °
13.8 °
44 %
9.7kmh
13 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
26 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...