USR și PLUS fuzionează după alegeri

0

Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional PLUS au mandatat birourile naţionale să demareze pregătirea procesului şi condiţiilor de fuziune. „USR şi PLUS se îndreaptă către fuziune. USR şi PLUS au decis, astăzi (n.r. – sâmbătă), paşii spre fuziune. Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional PLUS au mandatat birourile naţionale să demareze pregătirea procesului şi condiţiilor de fuziune, care vor fi aprobate în congresele reunite ale celor două partide”, se arată într-un comunicat de presă comun al celor două formațiuni.

Comitetul Politic al USR şi Consiliul Naţional al PLUS s-au întrunit sâmbătă, în şedinţe separate, pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte organizarea unui congres de fuziune, cel mai probabil în vară, după alegeri.

Pe de altă parte, USR a anunțat că se va poziționa doctrinar ca un partid de centru-dreapta. „11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare. Referendumul a avut cea mai mare participare din istoria consultărilor electronice interne ale USR, în total exprimându-şi votul 12.106 membri USR (recordul anterior era de 9.654 voturi la o consultare din noiembrie 2019). Cvorumul necesar validării votului intern a fost de 10.743 de voturi, iar prezenţa la finalul perioadei de votare a fost de peste 56%”, relevă un comunicat USR. Preşedintele USR, Dan Barna, susține că prioritatea numărul unu pentru partid în acest moment este pregătirea alegerilor locale şi parlamentare, iar poziţionarea ideologică ajută partidul în dialogul permanent pe care îl poartă cu românii.

Deja ai votat!
se încarcă...