Asistentul medical întors din Germania nu are coronavirus

0
Condițiile din spitalele noastre nu sunt ca în spitalele moderne, de aceea epidemia de gripa e mult mai periculoasă

Suspiciunea de coronavirus în cazul asistentului medical din Reșița, care a avut grijă de câteva persoane infectate cu acest virus în Munchen, a fost infirmată.

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, a anunțat, miercuri seara, că bărbatul nu are infecție cu coronavirus, ci o rinită de sezon, potrivit rezultatelor analizelor la care a fost supus.

„Pacientul nu este infectat cu coronavirus. (…) Pacientul a avut o infecție, o rinită de sezon, pe care a contactat-o undeva”, a spus managerul de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș”, potrivit Mediafax.

Românul a lucrat ca asistent medical în Germania și a îngrijit patru persoane care aveau virusul, însă el a fost echipat corespunzător atunci când a intrat în contact cu bolnavii.

Bărbatul s-a întors în țară pe 7 februarie, la părinți lui din Reșița, a vizitat-o și pe sora lui, la Gărâna, și a mers la schi la Semenic, în Caraș-Severin.

Asistentul medical a început să se simtă rău, marți, prezentând febră, tuse ușoară, simptome specifice infecției cu coronavirus, astfel că a mers la spital. Medicul care îl îngrijește a spus că i-a făcut mai multe analize. Testul de gripă a ieșit negativ, iată că miercuri seară a ieșit negativ și testul la coronavirus.

El se află acum în carantină în spitalul din Timișoara.

Mai multe cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa care au intrat în contact cu asistentul medical au fost plasate în carantină, ca măsură de precauție, iar familia tânărului este și ea monitorizată.

Deja ai votat!
se încarcă...