Incendiul violent în Delta Văcărești din Capitală

0
Incendiul violent în Delta Văcărești din Capitală

Un incendiu puternic s-a declanșat luni după amiază în Delta Văcărești, din sudul Capitalei. Potrivit primelor informații, aproximativ 30.000 mp cu vegetație uscată au fost cuprinși de flăcări.

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti menţionează că incendiul are loc într-o perioadă când reptilele şi amfibienii sunt încă în hibernare.  „Păsările vor sosi abia la sfârşit de martie, astfel că impactul evenimentului asupra speciilor şi habitatelor este minim”, arată Administraţia Parcului.

Incendiul ar fi izbucnit în deltă, în spatele mall-ului de la Piața Sudului, și s-a extins rapid din cauza vântului puternic. Fumul a ajuns la blocurile și casele din apropiere.

Administraţia Parcului Natural Văcăreşti anunţă că incendiul izbucnit luni după-amiază a fost stins. Intervenția pompierilor a durat aproape 4 ore.

„Au fost stinse şi ultimele focare. În momentul de faţă, în parc nu mai arde nimic. Suntem în teren şi monitorizăm cu atenţie situaţia. Mulţumim pompierilor şi voluntarilor”, a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de reprezentanţii Administraţiei.

 

+1 -0

se încarcă...