Liber la construit ventilatoare pentru terapie intensivă

Coronavirusul cauzează probleme respiratorii, așa că mulți dintre pacienții infectați au nevoie de un ventilator pentru a primi oxigenul de care au nevoie.

Unul dintre cele mai performante ventilatoare de acest gen este produs de compania Medtronic. Este vorba despre ventilatorul cunoscut sub numele de Puritan Bennett (PB) 560. Ventilatorul este portabil, cu design compact, cu o greutate foarte mică și poate fi transportat cu ușurință și instalat în medii variate.

Compania a făcut publice toate informațiile necesare pentru fabricarea unui asemenea ventilator atât de necesar în această perioadă. Astfel, oricine va putea avea acces la specificațiile de design ale produsului, manuale de producție și documente de design. Deasemenea, firma irlandeză pune la dispoziție și codul software pentru ventilatorul său portabil PB 560.

Medtronic spune că designul este potrivit pentru „inventatori, startup-uri și instituții academice” care doresc să-și dezvolte producția și să creeze propriile modele adaptate.

E important de notat și că Medtronic nu face proiectul său unul open-source. Este vorba, despre o licențiere permisivă temporară. Contextul este, evident, pandemia cu care ne confruntăm în prezent. Potrivit companiei, licențierea va înceta fie atunci când Organizația Mondială a Sănătății va anunța că nu mai există o criză, fie în octombrie 2024.

Fabricile de automobile din diverse țări europene deja au introdus, la cererea guvernelor, în producție ventilatoare de acest tip, extrem de necesare pentru secțiile de terapie intensivă ale spitalelor, iar cererea este foarte mare.

Deja ai votat!