Iohannis anunță că România iese din carantină pe 15 mai

0

Președintele Klaus Iohannis aconturat modul în care va arăta România după ce va expira starea de urgență, pe 15 mai. Şeful statului a făcut declaraţii de presă după o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19, la care au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. „După ce se epuizează actuala stare de urgenţă, vom renunţa la restrângerile care privesc persoane. Deci, nu vom prelungi restricţiile de deplasări individuale. Sau, invers spus, vom putea să ne deplasăm în spaţii publice fără să trebuiască să declarăm în prealabil unde mergem şi de ce mergem. Este vorba despre libertatea de mişcare individuală”, a spus el.

Iohannis a adăugat că, după 15 mai, multe restrângeri vor rămâne în vigoare şi în acest sens a menţionat adunările publice. De asemenea, el a precizat că după această dată purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi atunci când vom folosi transportul public în comun. „Astfel, am decis astăzi, n.r. – miercuri, că după data de 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun. Această măsură nu este limitată în timp şi vom putea să renunţăm la purtarea măştii poate la anul, atunci când această pandemie va fi sub control şi nu mai există riscul infectării”, a mai spus Iohannis, subliniind că, „pentru protecţia generală a populaţiei şi pentru protecţia individuală, multe restrângeri vor rămâne în continuare în vigoare”.

Până în 15 mai, până când se epuizează actuala stare de urgenţă, toate restricţiile rămân în vigoare! Repet: până în 15 mai staţi acasă! Toate restricţiile rămân în vigoare! După 15 mai vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va reveni, din păcate, la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în paşi, vom stabili exact care activitate când poate să înceapă”, a adăugat șeful statului.

+8 -0
se încarcă...