joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalRomânia a depăşit 1000 de decese din cauza covid19

România a depăşit 1000 de decese din cauza covid19

România a depășit pragul de 1.000 de morți, după ce astăzi au fost anunțate 20 de decese.

Totodată, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 190 de noi cazuri de COVID-19, în scădere față de luni când au fost anunțate 226 de noi cazuri.

Autoritățile au anunțat marți seară alte 11 decese, ducând astfel numărul total la 1002, acesta fiind în dreptul unei femei, în vârstă de 74 de ani din București, confirmată cu noul coronavirus pe 9 mai și decedată trei zile mai târziu. Avea și alte afecțiuni: FA, ICC, Poliartrita reumatoidă.

15% din totalul confirmărilor la nivel naţional de ieri a fost în judeţul Botoșani. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 190 de noi cazuri de îmbolnăvire, la nivel național, 29 din acestea fiind în Botoșani în ultimile 24 de ore.

Până la această oră, potrivit Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Botoșani, s-au înregistrat 622 de cazuri de infectare cu virusul Covid-19.

Până acum, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 991 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică a județului Botoșani 251 de cadre medicale din întreg teritoriul au fost diagnosticate cu virusul Covid-19. Dintre acestea, 30 sunt medici, 124 sunt asistenți, 67 sunt infirmieri, iar alte 30 de persoane fac parte din rândul personalului auxiliar.

Până în prezent, 159 de cadre au fost declarate vindecate, astfel că numărul celor care suferă de această afecțiune și, eventual, necesită tratare, este de 92.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8 ° C
8.3 °
6.6 °
87 %
4.5kmh
69 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...